Data herstel / herstelling

ProntoFix heeft reeds vele Apple, Samsung en andere fabrikanten met waterschade succesvol gerepareerd. Aan de hand van onze ervaring kunnen wij de reparatie verdelen in 2 opties. Volledige/gedeeltelijke herstelling of een data herstelling.

Volledige/gedeeltelijke herstelling
Als wij na onze bevindingen denken dat het toestel nog herstelbaar is dan zal Prontofix kijken om de gegevens die op het toestel stonden te kunnen behouden.

Data herstelling
Soms gebeurt het dat het toestel er zo slecht aan toe is, dat er sprake is van corrosie onder de grote chips waardoor er kortsluiting kan ontstaan. Vaak is het dan niet meer de moeite waard om het toestel schoon te maken en de chips te vervangen. In dit geval (in samenspraak) gaan we voor een data herstel. Wij halen dan de chips van de printplaat af die niet nodig zijn om het toestel op te laten starten. Hiermee zou de mogelijkheid kunnen ontstaan dat de kortsluiting gevonden wordt en het toestel terug kan opstarten. Als het toestel terug kan opstarten en het touch screen werkt, hebben we de mogelijkheid om een reservekopie te maken die dan zo weer op een nieuw toestel geschreven kan worden.