Moederbord

Een professionele moederbord reparatie lijkt vaak lastig om te vinden in Gent en deelgemeentes. ProntoFix is één van de weinige service centers die deze complexe herstellingen op zich neemt. We slagen erin om 95% van zwaar beschadigde moederborden te herstellen. We helpen niet alleen consumenten uit de nood maar ook zakelijke klanten.

Het moederbord, ook wel logic board genaamd, is eigenlijk het hart van het apparaat waar alle componenten die zorgen voor de aansturing van jouw o.a. beeld, geluid,… zich bevinden.
Door de jaren heen worden deze printplaten steeds gecompliceerder. Zo wordt alles steeds kleiner en daarbij ook gevoeliger. Voornamelijk bij draagbare apparatuur kan dit risico’s met zich meebrengen met een defect apparaat tot gevolg. De kans dat door een val of een stoot het moederbord beschadigd raakt is zeer groot.

Natuurlijk is veel te verhelpen aan de hand van juiste handelingen en procedures. Een printplaat zit vol met componenten die met soldeerlegeringen geplaatst zijn. Deze componenten kunnen gemeten, getest of vervangen worden.
Wij kunnen uw systeem weer in de juiste staat brengen of de data herstellen die op het apparaat aanwezig was. Door middel van micro solderen kan er een hoop gerepareerd worden wat door winkeliers, fabrikanten en soms ook reparatieshops afgedaan wordt als ‘niet te repareren’. ProntoFix is een voorloper op het gebied van moederbord reparaties.
Zo hebben wij de meest geavanceerde apparatuur in huis om te microsolderen, hetelucht solderen, SMD/SMT rework en het reballen uit te voeren. Tevens zorgen wij bij ProntoFix er voor dat wij voortdurend bijgeschoold worden met de beste technieken.

Moederbord reparaties

Touchscreen connector reparatie
Een matig of niet werkend touchscreen kan het gevolg zijn van een defecte touchscreen connector. Wij gebruiken touchscreen connectors van hoge kwaliteit. Maak nu een afspraak en laat het beschadigde moederbord repareren door ProntoFix.

LCD connector reparatie
Blijft het scherm van jouw toestel steeds hangen? Is het scherm rood gekleurd? Mogelijk is de LCD connector beschadigd. Een moederbord reparatie kan het probleem verhelpen. Ook bestaat het geval dat het LCD scherm stuk is. Een scherm reparatie zou in dat geval een oplossing zijn. Maak nu een afspraak voor een reparatie.

Batterij connector reparatie
Blijft het scherm van jouw toestel steeds hangen? Is het scherm rood gekleurd? Mogelijk is de LCD connector beschadigd. Een moederbord reparatie kan het probleem verhelpen. Ook bestaat het geval dat het LCD scherm stuk is. Een scherm reparatie zou in dat geval een oplossing zijn. Maak nu een afspraak voor een reparatie.

Moederbord wifi reparatie
Heb je een wegvallende wifi verbinding? Of wordt het toestel helemaal niet verbonden met wifi. Mogelijk is het wifi-chip beschadigd. Een wifi-moederbord reparatie kan dit probleem herstellen

Moederbord oplaadconnector plug reparatie
Heeft jouw toestel problemen tijdens het opladen? Een kapotte laadkabel kan de oorzaak zijn. Probeer een nieuwe en originele kabel te gebruiken. Als het probleem zich nog steeds voordoet is mogelijk de oplaadconnector plug van het toestel kapot.

Moederbord backlight reparatie
Bij een beschadigde backlight heeft een toestel weinig beeldcontrast. Wij kunnen het backlight circuit vervangen. Onze ervaren technici repareren het moederbord vakkundig en snel.

Moederbord power ic chip reparatie
Door een onbeschermde spanningsschommeling kan de power ic chip beschadigd raken. Om dit soort problemen te voorkomen, is het essentieel om alleen originele laders te gebruiken. Bij een defecte power ic chip kun je het volgende opmerken: opladen is niet mogelijk, batterij wordt niet volledig opgeladen, batterij loopt snel leeg en/of het toestel krijgt snel een warme achterkant.

Moederbord audio chip reparatie
Heeft jouw toestel geen geluid meer? De kans is groot dat de audio chip stuk is. ProntoFix repareert moederborden vakkundig en snel. Maak nu een afspraak voor een reparatie of stuur je toestel op!

Veel voorkomende defecten

– Backlight: werkt niet, of niet volledig
– Touchscreen: werkt niet, of niet volledig
– SIM-kaart: wordt niet gedetecteerd of geen signaal
– SIM-kaart: lezer is fysiek beschadigd
– FPC (stekkeraansluitingen): zijn fysiek beschadigd
– het NAND-geheugen: is defect, of wilt u uitgebreid hebben vanwege te weinig ruimte op uw apparaat
– USB/HDMI poorten: die fysiek beschadigd zijn en vervangen moeten worden
– Audio chip: is defect, waardoor uw toestel geen geluiden waarneemt of doorgeeft
– Uw toestel heeft een bepaalde iTunes foutcode, zoals 4005, 4013, 4014, 9, 14, -1, 1, 40 en 56
– CPU: moet gereballed worden
– Uw toestel laadt niet goed bij, laat het verkeerde percentage zien, of loopt erg snel leeg
– Uw toestel heeft waterschade gehad, en kon elders niet gemaakt worden
– Uw data is belangrijk, en kan er niet afgekregen worden. Wij kunnen dit wél tegen een speciaal tarief
– En zo is er nog veel meer om op te noemen, u noemt het, wij repareren het!

Waarom men kiest voor ProntoFix

Da’s vrij simpel. We zetten de feiten op een rij…
  • We werken enkel met nieuwe chipsets.
  • Elk moederbord wordt minimaal 24 uur getest.
  • Je krijgt 12 maanden garantie op je reparatie.
  • We herstellen componenten die door andere instanties als onherstelbaar worden geacht.
  • We slagen erin om 95% van zwaar beschadigde moederborden te herstellen.

Kortom, bij ons zit je goed!